Silicis Akasya
Category
CommercialResidential
Date
2011
Location
Istanbul, Turkey
Design
salon - Alper Derinboğaz in collaboration with Ozan Özdilek and Can Tamirci
Team

Deniz Üstem

The design brief combines three distinct functions at a massive scale in Ümraniye Istanbul. Silics is a 150.000m2 mix use building combining work, living and shopping. The design strategy brings these functions together under a nature like formation. The inside has a topography, it is open to surprises and variation. The outside has a sharp boundary to create an explicit interaction between the urban setting and the building.

The fragmented green topography creates green space for its users with a sustainable attitude. The semi-courtyard setting creates a comfortable exterior at the residential side of the building. At the city scale this mass is integrated intricately to the urban life by creating various squares around the entrances.

RECOMMENDED PROJECT
Parkopera
Please resize your browser